Ons bedrijf

Boomsma Mechanisatie is al meer dan vijftig jaar van vaste waarde voor boeren en tuinders in Berlikum en omgeving. Andre Boomsma is inmiddels de derde generatie Boomsma bij het mechanisatiebedrijf, ook zijn vader Willem is nog dagelijks in het bedrijf te vinden.

Geschiedenis

De heer AW Boomsma begon in 1946 voorzichtig in de mechanisatie. Omdat er in de omgeving van Berlikum veel fruittelers waren begon AW Boomsma met de fabricage van sproeimachines. In die tijd was dat nog niet veel meer dan een kruiwagen met een vat en een pomp.

In 1959 kwamen zonen Willem en Hendrik in het bedrijf werken, in datzelfde jaar werd de mechanisatietak uitgebreid met de verkoop van de merken Bungartz en Solo. In 1961 werden wij dealer van het tractormerk Porsche, dat in 1964 werd overgenomen door Renault. Verder werd in 1963 het dealerschap van Hagedorn verworven. Vanaf 1970 werd Boomsma Mechanisatie dealer van AVR rooimachines. De meest recente verandering in het assortiment deed zich voor in 2004, toen het merk Claas een meerderheidsbelang nam in de mechanisatietak van Renault.

Top